Morotskaka
4 ägg
4 dl socker
6 dl rivna morötter
2 1/2 dl smält smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1-2 tsk kanel
Garnering:
120 gr Philadelphiaost
60 gr smör
2 1/2 dl florsocker
kokos eller annan strössel
ugn 175 gr
1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, morötterna och mjölet väl blandat med bakpulver
bikarbonat och vaniljsocker.
2. Häll smeten i en form 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 - 45 minuter.
3. Blanda ost, smör och florsocker och bred detta över den kalla kakan. Strö över kokos.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...