Varm choklad med ingefära och mörk rom
1 msk kakao
2 msk brun farin
1 tsk mald ingefära
3 dl mjölk
4 cl mörk rom
0,5 dl lätt vispad grädde
Gör såhär:
1. Blanda kakao, brun farin i en kopp.
2. Värm upp mjölken
3. Slå på en lite skvätt av den varma mjölken i koppen och rör om
4. Häll på resten av den varma mjölken i koppen och rör om.
5. Blanda ev ner mörk rom
6. Toppa med en klick lätt vispad grädde.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...