Svamprisotto




4 personer
3 dl arborioris eller avorioris
1 gul lök
1 pkt (0,5 g) saffran
25 gr torkad karljohansvamp
ca 0.9 -1.1 dl svampbuljong
ca 1 dl blötläggning av svampen
2 msk olivolja
50 gr smör
100 gr riven mild ost
1 dl riven parmesan + lite till garnering

Gör såhär:

1. Lägg den torkade svampen i en skål och täck med vatten. Låt svampen ligga i blöt i ca 30 minuter. Sila av och spar blötläggningen. Skär svampen i små bitar.

2. Hacka löken. Värm upp oljan i en kastrull och fräs löken tills den blir genomskinlig men inte tar färg.

3. Rör ner ris, svamp och saffran. Häll i hälften av svampbuljongen och koka långsamt under lock i 25-30 minuter. Rör om och späd kontinuerligt under koktiden med buljong och blötläggningsvattnet.

4. Blanda ner smör ost och parmesan och servera med lite extra riven parmesan på toppen.

  Daimglass med smak av kaffe och dulce de Leche Ingredienser: 5 dl vispgrädde 1 burk dulce de leche 2 msk starkt kallt kaffe 1 påse daimkul...