Kvargvåfflor
1 ägg
1,25 dl äggvita
1 dl vaniljkvarg
2 tsk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl bubbelvatten
1,5 msk vetemjöl
1-2 tsk vaniljsocker
(salt ta i salt om du vill ha lite matigare våfflor annars)
(1 krm vaniljpulver om du vill ha lite sötare våfflor)
Gör såhär:
1. Vispa samman allt och låt stå i 10-15 minuter så fiberhusken får svälla.
2. Våffla dem, glöm inte att smörja ditt järn annars fastnar dem gärna.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...