Citronpaj
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
125 gr smör
1 msk vatten
Fyllning:
0,75 dl strösocker
1 msk potatismjöl
1,25 dl vatten
0,5 msk citronskal
1 tsk citronsaft
1 äggula
Maräng:
1 äggvita
0,5 dl strösocker
Blanda ihop pajdegen och fördela den jämt i en pajform.
Låt vila i kallt i 30 minuter. Grädda sedan pajskalet tills det blivit gyllenbrunt.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och koka upp under omrörning.
Lägg fyllningen på det förgräddade pajskalet och bred tillsist över marängen.
Grädda ytterligare en stund tills marängen fått färg.
Servera med glass eller visapd grädde.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...