Fikonmarmelad
1 liter färska fikon
2,5 dl strösocker
1 st vaniljstång
2 msk vatten
0,5 röd chili
Tvätta och tärna fikonen med skal.
Dela och skrapa ur vaniljstången.
Lägg fikon, vaniljstång med frön, strösocker och vatten i en kastrull.
Låt puttra i ca 15 minuter, tillsätt en halverad chili med kärnor kvar och sjud i ytterligare
15 minuter tills frukten blivit mjuk,
Plocka ur chili och vaniljstång och marmeladen svalna något.
Häll upp i desinficerad glasburk.
Daimglass med smak av kaffe och dulce de Leche Ingredienser: 5 dl vispgrädde 1 burk dulce de leche 2 msk starkt kallt kaffe 1 påse daimkul...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...
