Marias glasstårta med nötmarängbotten
Maräng:
6 äggvitor
4 dl strösocker
1 dl grovt hackad mandel
1 dl grovt hackade hasselnötter
Glass:
6 äggulor
2 dl strösocker
8 dl vispad grädde
Smaksättning:
3 dubbeldajm
eller rivet skal och saft av citron
Gör såhär:
Vispa äggvitor och 2 dl strösocker till vitt hårt skum.
Grovhacka mandeln och rör ner de andra 2 dl strösocker och rör ner den blandningen i äggvitorna.
Grädda i 1 timma i 140 grader. Låt svalna.
Vispa äggulorna och 2 dl strösocker pösigt. Vispa grädden så den blir tjock och blanda ner den krossade dubbeldajmen eller citronsaften. Blanda ihop grädden med äggulesmeten och bred över marängbotten.
Ställ in i frysen i några timmar.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...