Tekakor med havregryn
ca 50 st
1 liter mjölk
5 dl havregryn
Havregryn och mjölk blandas och får stå över natten.
100 gr jäst
100 gr smör eller margarin
1 tsk salt
1 dl socker (eller 3 msk sirap)
20 dl vetemjöl
Detta är kall-jästa tekakor, har man bråttom kan man hälla i det varma smöret i mjölk och havregrynsblandningen så temperaturen når upp mot 37 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda ner jästen i mjölk och havregrynblandningen. och rör sedan ner övriga ingredienser.
Arbeta i maskin till en slät deg.
Jag brukar kavla ut degen till en rektangel och ta ut tekakorna med mått, eftersom jag tycker det går snabbast.
Låt tekakorna jäsa 1 timma på plåten.
Grädda i 250 - 275 grader tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...