Björnbärsmarmelad
5 dl björnbär
2 dl ljus muscovadosocker
2,5 dl syltsocker
rivet skal av 2 citroner
1 vaniljstång
Gör såhär:
1. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
2. Blanda alla ingredienser i en kastrull och lägg även ner vaniljstången.
3. Låt marmeladen sjuda i 20-25 minuter. Mosa bären under kokningen.
4. Ta ur vaniljstången och häll upp den varma marmeladen i rena glasburkar.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...