Saffranspannkaka
1 dl mjölk
2 paket saffran
6 ägg
200 gr riven mandelmassa
1,5 dl risgrynsgröt
3 msk flytande honung
2 msk vetemjöl
Servering:
Vispad grädde
Björnbärssylt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 gr
2. Smörj och bröa en form med avtagbar kant
3. Värm mjölk och saffran ljummet i en kastrull
4. Vispa äggen fluffiga och tillsätt mandelmassa, gröt, saffransmjölk, honung och mjöl.
5. Rör till en jämn smet och häll i formen.
6. Strö flagad mandel över
7. Grädda i ca 30 minuter eller tills smeten stannat.
1 port 83 gr, och ca 180 kcal,
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...