Kesolasagne med LCHF-plattor
4 portioner
Lasagneplattor:
4ägg
125 gr philadelphiaost
0,5 dl fiberhusk
Kesofyllning:
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
0,5 chilifrukt
3 st tomater
500 gr keso
500 gr pastasås
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
200 gr riven ost
(3 dl vatten, om man använder vanliga lasagneplattor)
Gör såhär:
Lasagneplattor:
1. Sätt ugnen på 150 gr
2. Vispa äggen poröst, tillsätt philadelphiaost och fiberhusk och vispa till en slät smet.
3. Bred ut smeten tunt på en bakplåtsklädd plåt. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla så smeten når kanterna.
4. Låt papperet vara kvar under gräddningen och grädda i 10 minuter.
5. Tag bort papperet och skär i lagom stora bitar.
6. Höj temperaturen på ugnen till 225 grader.
Kesofyllning:
7. Hacka rödlök, vitlök, chili och tomater fint.
8. Blanda ner keso, pastasås och ev vatten. Salta och peppra.
9. Varva såsen med lasagneplattorna och toppa med riven ost.
10. Grädda i ugnen ca 20 minuter.
Daimglass med smak av kaffe och dulce de Leche Ingredienser: 5 dl vispgrädde 1 burk dulce de leche 2 msk starkt kallt kaffe 1 påse daimkul...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...
