Mammas Moccatårta
ca 20 personer
Maräng:
6 äggvitor
6 kkp strösocker (lite midre)
3 krm hjorthornsalt
Smörkräm:
165 gr vetemjöl
165 gr strösocker
9 dl vispgrädde
9 äggulor
600 gr smör
6 msk vaniljsocker
1 dl starkt avsvalnat kaffe
Mörk choklad
Gör såhär:
Maräng:
1. Vispa äggvitorna till vitt skum.
2. Strössla ner strösockret, lite i taget i äggvitan.
3. Rör sist ner hjorthornsaltet.
4. Bred ut marängen på ett smort bakplåtspapper.
5. Grädda i ugn på ca 100 gr i 3-4 timmar, gärna längre. Känn med en sticka så marängen är torr.
Smörkräm:
6. Koka ihop vetemjöl, strösocker och vispgrädden till en kräm och låt den svalna.
7. Vispa ner en äggula i taget.
8. Vispa även ner det kalla starka kaffet och tillslut vaniljsockret.
Bred ut krämen så den täcker marängen, spritsa och strössla över chokladen efter behag.
Daimglass med smak av kaffe och dulce de Leche Ingredienser: 5 dl vispgrädde 1 burk dulce de leche 2 msk starkt kallt kaffe 1 påse daimkul...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...
