Mammas Moccatårta



ca 20 personer

Maräng:
6 äggvitor
6 kkp strösocker (lite midre)
3 krm hjorthornsalt

Smörkräm:
165 gr vetemjöl
165 gr strösocker
9 dl vispgrädde
9 äggulor
600 gr smör
6 msk vaniljsocker
1 dl starkt avsvalnat kaffe

Mörk choklad

Gör såhär:

Maräng:
1. Vispa äggvitorna till vitt skum.
2. Strössla ner strösockret, lite i taget i äggvitan.
3. Rör sist ner hjorthornsaltet.
4. Bred ut marängen på ett smort bakplåtspapper.
5. Grädda i ugn på ca 100 gr i 3-4 timmar, gärna längre. Känn med en sticka så marängen är torr.

Smörkräm:
6. Koka ihop vetemjöl, strösocker och vispgrädden till en kräm och låt den svalna.
7. Vispa ner en äggula i taget.
8. Vispa även ner det kalla starka kaffet och tillslut vaniljsockret.


Bred ut krämen så den täcker marängen, spritsa och strössla över chokladen efter behag.


  Daimglass med smak av kaffe och dulce de Leche Ingredienser: 5 dl vispgrädde 1 burk dulce de leche 2 msk starkt kallt kaffe 1 påse daimkul...