Silviakaka
175 gr
75 gr smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Glasyr:
2 msk smör
0,5 dl strösocker
2 msk grädde
Kokosflingor.
Gör såhär:
1. Smält smöret och blanda ner mjölken så det får koka ihop och låt svalna.
2. Vispa ägg och strösocker.
3. Blanda ner mjölet och bakpulvret i äggblandningen.
4. Häll sist ner mjölk och smör-koket och rör till en jämn smet.
5. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 gr i 30-45 min.
Glasyr:
6. Smält smöret och rör ner sockret och grädden och rör tills det blir en slät smet.
7. Bred glasyren över den avsvalnade kakan.
8. Strö över kokos.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...