Rose och grönpepparsås


Ingredienser:

2 st schalottenlökar

2 msk hela pepparkorn - (1 msk rosepeppar  + 1 msk grönpeppar + lite svartpeppar efter smak)

smör att steka i

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

1 tsk dijonsenap

1 msk tomarpuré

1 msk tamarisoja

1 msk kalvfond

1 dl rött vin eller 3 msk konjak eller whiskey

1 krm salt.


Gör såhär:

1. Krossa pepparn med mortel eller mixa.

2. Finhacka löken.

3. Fräs i smör till det mjuknat och fått lite färg. Låt även tomatpuren få fräsa med en liten stund.

4. Rör ner alla ingredienser oh smaka av. Låt reducera till ökad konsistens.

  Daimglass med smak av kaffe och dulce de Leche Ingredienser: 5 dl vispgrädde 1 burk dulce de leche 2 msk starkt kallt kaffe 1 påse daimkul...