Smördegssnurror med västerbottenost

 


Ingredienser:

2 dl riven Västerbottenost

1 förpackning smördeg (250 gr)

1 äggula

1 tsk rosmarin

flingsalt.


Gör såhär:

1. Rulla ut smördegen och platta till den lite med kavel.

2. Pensa hela botten med ägg. Strö över finhackad rosmarin och 1 dl av osten.

3. Vik ihop degen på mitten och pensla med ägg och strö över resten av osten.

4. Skär degen i ca 2 cm breda remsor och snurra ihop och lägg på en plåt.

5. Pensla ev med lite mer ägg och strö över lite flingsalt.

6. Grädda i ugn 8-10 minuter på 250 grader.


  Daimglass med smak av kaffe och dulce de Leche Ingredienser: 5 dl vispgrädde 1 burk dulce de leche 2 msk starkt kallt kaffe 1 påse daimkul...