Emelies potatissallad

 

Emelies potatissallad:

ca 12 portioner (4 kg)


Potatis 1,8 kg

Majonnäs 400g

Röda äpplen 6 st

Creme fraich 10 dl

Vispgrädde 3 dl

Smörgåsgurka 1 burk

Purjolök 1 st

Salt

Peppar


Gör såhär:

1. Gör potatissalladen dagen innan så den får gotta till sig.

2. Koka potatisen och låt den kallna.

3. Dela potatisen i lagom små bitar.

4. Blanda ner vispgrädde, salt och peppar med potatisen och låt den ligga och dra några timmar. 

5. Blanda Majonnäs och Creme fraichen.

6. Finhacka smörgåsgurkan, purjolöken och de röda äpplena och rör ner dem i majonnäsblandningen.

7. Låt potatissalladen vara ganska lös, den tjocknar till över natten.


  Daimglass med smak av kaffe och dulce de Leche Ingredienser: 5 dl vispgrädde 1 burk dulce de leche 2 msk starkt kallt kaffe 1 påse daimkul...