Cornflakes crisps
100 gr ljus mjölkchoklad
1 paket (250 gr) nougat
1 burk (350 gr) nutella
1 l cornflakes
ev 300 gr mörk kvalitetschoklad 70%
Hacka mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad.
Ta skålen från värmen.
Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
Häll i en liten rektangulär bakplåtsklädd form, 26 * 13 cm (för att få höga bitar).
Packa försiktigt ihop smeten så inga lufthål uppstår.
Låt stelna i kyl och skär kakan i 2*4 cm breda bitar.
Om man vill kan man chokladdoppa bitarna i mörkchoklad. Själv tycker jag de är goda som de är.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...