Klassisk rulltårta
5 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
0,75 dl kaffegrädde eller mjölk
Gör såhär:
Vispa ägg och socker till vit skum.
Blanda samman de torre ingredienserna och rör ner i äggblandningen.
Rör till sist ner kaffegrädde/mjölken.
Smör och bröa en långpanna, ca 35 * 40 cm.
Häll i smeten och grädda i 250 grader, tills kakan får fin färg.
Stjälp upp den varma kakan på ett sockrat bakplåtspapper,
Bred över sylt och rulla ihop kakan från långsidan.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...