Mammas mjuka chokladkaka

2 ägg
2½ dl strösocker
100 gr margarin
1 dl mjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpuler
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao

Garnering:
50 gr smör
2 msk socker
1 dl vispgrädde
1 msk kako
hackade nötter som strössel

Gör så här:
Smörj och bröa en form ca 24 cm i diameter.

Kakan:
Smält margarinet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda samman de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i äggsmeten.
Häll sist i det avsvalnande margarinet.
Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.

Garnering:
Rör ner smör, socker, grädde och kakao i en kastrull och koka till smeten tjocknar.

Häll sedan den något avsvalnade garneringen på den kalla kakan och strössla över de hackade nötterna.




  Daimglass med smak av kaffe och dulce de Leche Ingredienser: 5 dl vispgrädde 1 burk dulce de leche 2 msk starkt kallt kaffe 1 påse daimkul...