Lenas parmasurprise
4 portioner
8 skivor lufttorkad skinka (parma eller serrano)
250 gr chevreost
1 dl creme fraiche
Ett knippe hackad gräslök
100 gr rostade och saltade pumpafrön eller pinjenötter
Bladspenat
Marinad:
1 dl rapsolja
2 msk flytande honung
3 msk balsamvinäger
0,5 hackad rödlök
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Mosa chevreost och creme fraiche (jag tar lite mindre creme fraiche) till en krämig smet.
Tillsätt hackad gräslök.
Lägg en klick av detta på varje skinkskiva och rulla ihop.
Blanda allt till marinaden i en skål.
Lägg upp en bädd av spenat på tallrikar och lägg skinkrullarna ovanpå.
Ringla över marinaden och strö över de rostade fröna.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...