Jordgubbssylt & jordgubbssaft
2 kg jordgubbar
2 liter kokt kallt vatten
40 gr vinsyra eller citronsyra
1 kg socker / liter saft. (lite mindre)
1 kg socker till sylten.
natriumbensonat
Gör så här:
Skölj bären. Dela jordgubbarna och häll över det kalla vattnet.
Låt stå kallt i ett dygn.
Häll i saftsil.
Saft:
Blanda ner sockret i saften och koka upp så att sockret smälter.
Blanda ner natriumbensonaten och häll upp i flaskor.
Sylt:
Blanda ner 1 kg socker och låt sylten koka i ca 20 minuter. Rör om då och då.
Tillsätt natriumbensonat enligt förpackning.
Häll upp i syltburkar.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...