Köttfärslimpa med ugnsstekta tomater (Morberg)
500 gram nötfärs
1/2 dl ströbröd
2 dl mjölk eller grädde
1 liten gul lök
1 msk smör
1 ägg
1-11/2 tsk salt
2 krm peppar
Tillbehör:
1 paket backon (140 gr)
2-4 lagerblad
4 stora tomater
1 rödlök
salt och peppar
timjankvistar till garnering
1. Värm ugnen till 175 gr.
2. Låt ströbrödet svälla i mjölken i 10 minuter
3. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk smör tills den fått lite färg. Låt svalna. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, ägg, lök salt och peppar. Arbeta väl.
4. Forma färsen till en avlång limpa. Täck den med baconskivor och lägg den i en stor smord ugnsform.
5. Halvera tomaterna och lägg dem runt om köttfärslimpan. Skala och skiva rödläken. Lägg strimlorna på tomaterna och salta och peppra. Ställ ini i ugnen och stek 45-60 minuter.
6. Serverka köttfärslimpan med tomaterna och kokt potatis.
Garnera med timjankvistarna.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...