Balsamkyckling med fetaost och oliver
4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
2½ dl hönsbuljong (tärning + vatten)
½ dl balsamvinäger
100 gr fetaost
15 st kalamatioliver
Tillbehör:
300 gr tagliatelle
100 gr ruccola
Gör så här:
1. Skär kycklingfiléerna i två bitar på längden. Salta och peppra. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
2. Häll på buljongen och vinäger och låt puttra utan lock ca 10 minuter. Smula över fetaosten och strö på oliverna.
3. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda med salladen.
4. Servera kycklingen med sky topping och pasta med ruccola.
ca 570 kcal per port
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...