Brasiliansk hamburgedressing med rostade majskorn
300 gr majskorn
1gul lök
2 msk inlagd jalapeno
2 msk olja
2 dl smetana
2 msk ketchup
salt och svartpeppar
Gör så här:
1. Låt majsen rinna av i ett durkslag och pressa ur vätskan.
2. Skala och hacka löken. Finhacka jalapenon.
3. Rosta majsen i hälften av oljan i en stekpanna tills den börja få färg och dofta popcorn,
ca 10 minuter. Rör då och då.
4. Stek löken i resten av oljan på svag värme tills den får färg.
5. Blanda majs och lök med smetana, jalapeno och ketchup. Smaksätt med salt och peppar.
6. Låt dressingen svalna i kyl.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...