Kycklingpaj med spenat och ädelost
Pajdeg:
1 ägg
75 gr smör
1 dl gramhamsmjöl
1½ dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning:
2 majskycklingfiléer
200 gr färsk bladspenat
2 vitlöksklyftor
1½ dl grädde
1 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
1 pkt kvibille ädelost (svart eller röd)
1 msk vetemjöl
2 tomater
Gör så här:
Börja med pajdegen:
Blanda samman alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och tryck sedan ut degen i en smord pajform. Låt vila i kyl i ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i ca 10 minuter i 200 grader. Låt sedan svalna.
Fyllning:
Dela kycklingfiléerna i bitar och stek dem tills de blir genomstekta.
Blanda ner pressad vitlök, den färska bladspenaten i stekpannan och bryn ytterligare någon minut.
Häll över grädde, yoghurt och den finfördela ädelosten och låt puttra någon minut tills osten smält.
Häll fyllningen över det förgräddade pajskalet. Garnera med några coctailtomater och grädda pajen ytterligare ca 30 minuter.
Servera med sallad.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...