8 st landgångsbröd
Fyllning:
1 kg räkor med skal
3 st hårdkokta ägg
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2 tsk riven pepparrot
1 dl hackad dill
rivet skal av 1 citron
salt
peppar
Garneringskräm:
2 dl créme fraiche
0,5 dl majonnäs
Garnering:
500 gr räkor med skal
100 gr löjrom
ägg hårdkokta
citron
dill
Gör så här:
Kantskär brödet och lägg ut dem tre och tre.
Gör tre rundlar med en form eller tallrik, ca 22 cm i diameter.
Skala och hacka räkorna aoch äggen.
Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt och peppar.
Fördela hälften av fyllningen på första lagret bröd.
Lägg ett nytt lager bröd och därefter resten av fyllningen.
Täck med ytterligare ett lager bröd.
Blanda créme fraiche och majonnäs och bred runt kanterna och på toppen.
Plasta in och låt tårta vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
Vid servering: Täck kanterna med hackad dill.
Garnera med räkor, löjrom, äggklyftor, citron och dill.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...