175 gr smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl vatten
Glasyr:
1 dl mandel
3/4 dl socker
50 gr smör
1 msk mjöl
1 msk mjölk
Gör så här:
Vispa smör och socker poröst.
Rör ner äggen, ett i sänder.
Tllsätt mjölblandningen.
Grädda kakan i 175, lite mer än halvstekt.
Gör glasyren strax innan den ska läggas på.
Koka ihop socker, smör, mjöl och mjöl till en tjock smet.
Lägg mandeln sist i smeten så den inte kokar sönder.
Bred glasyren över den halvstekta kakan och fortsätt sedan gräddningen.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...