Krämig pastasallad med kyckling och fetaost




500 g pasta penne












2 dl creme fraiche

3 dl gräddfil
1 st kyckling stor grillad
140 g bacon
1 st purjolök
2 st röda paprikor
200 g fetaost
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Pesto:
3 st vitlöksklyftor
1 st basilika (kruka)
50 gr pinjenötter
1 dl olivolja
100 gr parmesan, riven, färsk

Gör såhär:

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med creme fraiche och gräddfil.
2. Pesto: Skala och pressa vitlöken. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt. Blanda ner peston i pastan.
3. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
4. Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika och fetaost. Smaka av med salt och peppar. Garnera med salladsskott och oregano.



  Daimglass med smak av kaffe och dulce de Leche Ingredienser: 5 dl vispgrädde 1 burk dulce de leche 2 msk starkt kallt kaffe 1 påse daimkul...