2 salta sillar
½ tsk hela kryddpepparkorn (krossas)
2 lagerblad
1-2 rödlökar
1 morot
Lag:
1 dl ättikssprit
1½ dl vatten
3/4 - 1 dl socker.
Vattna ur sillen i vatten i ett dygn.
Krossa pepparkornen.
Koka lagen och låt den kallna.
Skiva sillfiléerna i lagom stora bitar och lägg ner den i en glasskål.
Häll över den kalla lagen och se till att alla bitar blir täckta.
Emelies varma smörgåstårta
4 port 200 grader 10 min. Ingredienser: 1 paket hönökaka, 4 halv...
-
4 stora eller 6 små kakor 50 gram margarin 50 gram jäst 5 dl mellanmjölk 2 msk sirap 1 tsk salt 12 dl (ca 700 gram) vetemjöl Sm...
-
1 fläskfilé, putsad Marinad 1: salt och nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 0,5 dl finhackad rosmarin 0,5 chili, urkärnad och finh...