Rice Crisptårta




Maräng:
4 äggvitor
2 dl strösocker
3 dl rice crisp

Smörkräm:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
75 gr kallt smör

Grädde

Gör såhär:

Maräng:
1. Vispa äggvitorna till hårt skum.
2. Blanda försiktigt ner sockret och sist rice crisp, lite i sänder.
3. Bred ut marängen på ett smort bakplåtspapper.
4. Grädda i ugn i 125 grader i ca 80 minuter.

Smörkräm:
5. Rör ihop alla ingredienser och sjud krämen på svag värme tills det blir krämigt. Rör hela tiden.
6. Klicka sedan i smöret och rör till en jämn smet.
7. Dela kakan på mitten och bred krämen emellan.
8. Bred grädde på kakan en stund innan den ska serveras, så den inte sjunker ihop.
9. Dekorera med färska jordgubbar.