Dubbelmarinerad fläskfile med het gurksallad (Tommy Myllymäki)



1 fläskfilé, putsad

Marinad 1:
salt och nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
0,5 dl finhackad rosmarin
0,5 chili, urkärnad och finhackad
smör och olja till stekning

Marinad 2:
0,5 vit balsamico
1 tsk honung, salt och peppar
1 scharlottenlök, finhackad
0,5 dl olivolja
2 dl blandade hackade örter, ex
persilja, rosmarin, timjan, oregano
1 vitlöksklyfta, finhackad

Gurksallad:
1 stor  gurka
1 stor citron
0,5 tsk strösocker
1 röd chili, olivolja, salt

Gör såhär:
1. Värm ugnen till 125 grader.
2. Kryddad fläskfilen med salt och peppar. Hacka samman marinad 1 och och klappa in kryddorna runt om köttet.
3. Bryn köttet i en het stekpanna med olja och smör tills köttet har fått fin färg runtom.
4. Rör samman marinad 2.
3. Stek fläskfilén i ugnen tills den är genomlagad och har en innertemperatur på ca 72 grader.
4. Lägg ner den varma fläskfilén i marinaden och låt ligga i minst 2-3 timmar (gärna över natten). Gör under tiden gurksalladen.
5. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär gurkan i lite tjockare skivor.
6. Rör samman saft och rivet skal från citronen med socker, finhackad chili och olivolja.
7. Blanda med gurkan och krydda med salt. Skär den dubbelmarinerade fläskfilé i tunna skivor och servera med gurksalladen.