Kantarellpaj med västerbottenost



Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl special med fullkorn
1,5 dl grahamsmjöl
0,5 tsk salt
125 gr smör
1 tsk torkad timjan
3 msk kallt vatten

Fyllning:
400 gr färsk bladspenat
2 dl vatten
0,5 tsk salt
(alternativt tar man frusen hel bladspenat och tinar)

2 msk smör
3 skalade hackade knippelökar, gärna röda
0,5 tsk riven muskotnöt
1 tsk salt
0,5 tsk malen svartpeppar
5 dl trattkantareller eller färska
smör
3 ägg
3 dl mjölk
250 gr riven västerbottenost
0,5 tsk salt
0,5 tsk malen svart peppar

Gör såhär:

Paj:
Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare. Tryck ut pajen i en form med avtagbar kant. Låt degen vila i frys i ca 30 minuter. Förgrädda skalet i 200 gr i 10 minuter. Låt svalna.

Fyllning:
Skölj spenaten, koka upp vattnet och salt. Lägg i spenaten och låt den koka någon minut. Häll av vattnet och låt spenaten rinna av. Krama ur överflödig vätska.
Eller tag frusen hel bladspenat, tina och krama ur vätskan.

Fräs spenaten i smör med löken. Krydda med riven muskotnöt, salt och peppar. Lägg spenatblandingen åt sidan. Stek svampen i smör och ställ åt sidan.

Vispa ihop ägg och mjölk, rör ner osten och smaksätt med salt och peppar. Lägg svamp och spenat i pajskalet, häll stanningen över fyllningen och grädda i 30-40 min.