Leilas chokladtårta med peanutbutter frosting


Tårtbotten:
200 gr smör
3 dl ljus musovadosocker
1 dl ljus sirap
4 st ekologiska ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl mjölk
200 gr mörk kvalitetschoklad 70%
smör till formen.

Peanutbutterfrosting:
1,5 dl mjukt jordnötssmör
8 dl florsocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
300 gr philadelphiaost
2 msk varmt kaffe
Saltade jordnötter, pistagenötter,
pekannötter, cashewnötter och
hasselnötter till garnering.
Silverkulor och guld nonstop till dekoration.

Gör såhär:
Tårtan:
1. Sätt ugnen på 174 gr.
2. Vispa smör, muscovadosocker och sirap krämigt.
3. Separerna äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.
5. Vänd försiktigt ner mjölken och de torra ingredienserna i äggsmeten.
6. Smält chokladen i ett varmt vattenbad och vänd försiktigt ner det i smeten.
7. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
8. Fördela smeten i 3 smörade 24 cm i diameters kakformar med löstagbar botten.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och lossa försiktigt från formarna.

Peanuetbutter frostingen:
10. Rör försiktigt ihop alla ingredienser.
11. Låt sedan frontingen stelna till lite i kyl eller frys.
12. Bred frostingen på tårtan och garnera med nötterna.