Bear can chicken - Helgrillad kyckling på ölburk



1 st hel kyckling, helt majskyckling
1 burk öl
Färska rosmarin och dragonkvistar.

Marianad 1:
2 liter vatten
1 dl salt
1 dl socker
svatpepparkorn
lagerblad
chiliflakes

Marinad 2:
1 krossad vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin
2 msk citronsaft
3 msk olivolja
grillkrydda
salt, peppar

Sås:
Creme fraiche



Gör såhär:
1. Koka upp vatten, socker, pepparn, lagerblad  och chiliflakes och låt lagen svalna.
2. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll över den avsvalnade lagen. Låt kycklingen ligga i lagen 1       dygn.

3. Skölj av kycklingen och låt den torka av den lite. Gnid in kryddorna i marinad 2  lyft gärna på skinnet så kryddorna kommer direkt mot köttet.

4. Drick upp hälften av ölen :) Stoppa ner rosmarin och dragonkvistarna i ölburken och trä kycklingen över ölburken.

5. Lägg en droppform under kycklingen så man kan ta vara på köttsaften.

6. Låt kyckling grillas på ca 150 grader i 2-3 timmar, tills benen lossar lätt. Se till så att kolen ligger på var sida om kycklingen då den grillar indirekt. (Man kan även grilla kycklingen i ugn)

7. Ta var på köttsaften och rör ut den med crème fraîche.