Sushi

4 portiner.
Koka sushiris:




Använd helst en riskokare när du kokar sushiriset.
Annars går det bra att koka i en tjockbottnad kastrull.

Skölj riset så många gånger så att vattnet inte längre är grumligt.

Ingredienser:
5,5 dl sushiris
11 dl vatten
1 bit tång
1 msk sake

När vattnet med riset kokat upp, lägg på locket och koka långsamt i 10 minuter.
Stäng sedan av värmen och låt riset ligga i kastrullen och svälla.


Blanda sedan:
4,5 msk risvinäger
0,5 tsk salt
3 msk socker.

När riset kokat klart häll helst upp det i ett stort träfat.
Häll över vinägerblandningen och dra sedan en sked igenom riset så att allt blandas väl, samt att 
inga klumpar finns i riset.

Täck med plast tills riset kallnat och man är redo att börja rulla.


Fyllningar:
Man kan välja vilka fyllningar man föredrar.
En fyllning kan vara Omelett:

4 ägg
1 msk sojasås...
2 tsk socker

Vispa försiktigt runt äggen med pinnar i ca 15 varv, men inte för kraftigt.
Det ska fortfarande synas lite äggula och äggvita i blandningen.

Rulla ihop omeletten genom att först steka 1/3 av ägget, vira ihop omeletten.
Lyft den ihopsnurrade omeletten, fyll på med ytterligare ägg och stek en stund.
Snurra även ihop den med den första biten.
Upprepa tills äggen är sluta.





Populära inlägg