Ost och skinkpaj med keso och broccoli

Pajdeg:

1 ägg
75 gr rumstempererat smör
2,5 dl vetemjöl (eller 1 dl grahamsmjöl + 1,5 dl vetemjöl)
1 tsk salt
ev 1 msk vatten


Fyllning:
150 gr rökt skinka 
10 cm purjolök
2 ägg
2 dl mjölk (eller 1 dl grädde och 1 dl mjölk)
250 gr keso
1-2 dl riven ost
50-100 gr broccoli
10 körsbärstomater
10-15 färska champinjoner
1-2 vitlöksklyftor


Gör såhär:
1. Smörj en pajform.
2. Blanda alla ingredienser till pajdegen och rör tills det blir en fast deg.
3. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 minuter.
4. För grädda pajskalet i 200 grader så pajskalet torkat lite, men inte blivit stekt.
4. Bryn skinkan, champinjoner och purjolöken och låt svalna.
5. Vispa äggen och mjölken och blanda ner keso och den rivna osten.
6. Salta och peppra.
7. Bred ut skinka, champinjoner och purjolöken i det förgräddade pajskalet.
8. Lägg även på lätt tinad broccoli.
9. Häll ägg, mjölk, keso, pressad vitlök och ostblandningen över pajskalet.
10. Avsluta med att lägga på tomaters.
11. Grädda i ugn i ca 40-45 minuter, tills pajen blivit gyllenbrun.