Fondue med buljong
Etiketter:
Kötträtter
Buljong:
1 msk smör
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 lagerblad
2 fond du chief buljong
1 liter vatten
1-2 dl rött vin
1 msk japansk soja
Tillbehör:
Fläskfilé
Kycklingfilé
Oxfile eller lövbiff
Små broccolibuketter
Paprika
Champinjoner
Bearnaisesås
Ädelostsås:
1 dl lätt crème fraiche
45 gr kvibille gräddädel (svart/röd förpackning)
1-2 vitlöksklyftor
salt, peppar
Gör såhär:
Buljongen:
1. Smält smöret, skala och hacka löken och moroten och bryn tillsammans med tomatpuré
2. Tillsätt vatten, fond, lagerblad och vinet och låt småkoka någon timma.
3. Sila bort grönsakerna och häll tillbaks buljongen i fondue grytan.
4. Finfördela grönsakerna och lägg upp i små skålar
5. Välj såser efter smak.
6. Låt köttet stå framme någon timma innan måltiden, så det blir rumstempererat så kyls inte buljongen ner så fort.
Ädelostsås:
7. Mosa ädelosten grovt med gaffel
8. Blanda ner crème fraiche, salta och peppra
9. Pressa ner vitlöksklyftorna