Pannacotta med björnbär och hallon


5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
3 gelantinblad
hallon och björnbär

Gör såhär:
1. Skär ett snitt längs vaniljstången och skrapa ur fröna.
2. Lägg gelantinbladen i blöt.
3. Häll grädden i en kastrull.
4. Blanda ner strösockret i grädden.
5. Skrapa ner vaniljfröna och lägg vaniljstången i grädden.
6. Låt grädden, sockret och vaniljen småkoka i ett par mintuer.
7. Tag kastrullen av plattan (viktigt att det inte är för varmt när man lägger i gelentinbladen)
8. Lägg gelentinbladen i den varma grädden och rör om.
9. Häll gräddblandningen i formar och låt stelna ett par timmar.
10. Blanda ner lite socker i hallonen och björnbären och bred dem sedan över den stelnade pannacottan.