Pannbiff med lök
Etiketter:
Kötträtter
500 gram nötfärs
1 gul lök
1 ägg
1/2 dl ströbröd
3 msk fransk senap
3 msk tamarisoja
2 dl vispgrädde
smör till stekning
Lökgranityr
4 gula lökar
smör till stekning
2 dl köttbuljong
hackad persilja till garnering
Gräddsås:
Titta under Etiketten Såser
1. Skala och finhacka löken till färsen. Stek den mjuk utan att den tar färg. Låt Svalna
2. Blanda färsen med ägget. Tillsätt löken och övriga ingredienser och rör till en smidig smet.
3. Forma färsen med blöta händer till mindre biffar.
4. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme några minuter på varje sida.
5. Skala och siva löken till garnityret. Stek den mjuk på svag värme. Häll i buljongen och låt alltsammans koka en stund.
6. Serverka pannbiffarna med löken, kokt eller stekt potatis och gräddsås