Kantarellpasta
Etiketter:
Pasta,
Vegetariskt
4 port
400 gr tagliatelle
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
150 g kantareller
1 msk smör
3 dl vispgrädde
3 krm salt
1 krm svartpeppar
Gremolata:
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
30 gr parmesanost
3 msk olivolja
1 citron zest (ta lite i taget och smaka av)
½ msk citronsaft
1 krm salt.
Topping:
50 gr parmesanost
Gör så här:
Gremolata:
1. Mixa samman persilja, den skalade vitlöksklyftan, parmesan, olivolja, rivet citronskal och citronsaften till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.
Kantarellpasta:
2. Koka upp vatten till pastan.
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna.
4. Fräs lök vitlök och kantareller i smöret tills att vätska kokat in.
5. Tillsätt grädde och låt kantarellsåsen puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen.
7. Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesan.