Svamprisotto med saffran




ca 4 port

3 dl arborioris (eller avioriris)
1 gul lök
1 paket saffran (0,5 gr)
25 gr torkad karljohanssvamp (eller 5 dl kantareller)
ca 0,9-1,1 dl svampbuljong (på tärning)
ca 1 dl av blötläggningsvattnet från svampen
2 msk olivolja
50 gr smör
100 gr riven mild ost
1 dl riven parmesanost + lite extra till servering


Gör såhär:
1. Lägg den torkade svampen i en skål och täck med vatten. Låt svampen ligga i blöt i 30 minuter.           Sila av och spar blötläggningsvattnet. Skär svampen i små bitar.
2. Hacka löken.Värm upp oljan i en kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan      att ta färg.
3. Rör ner ris, svamp och saffran. Häll i hälften av svampbuljongen och koka långsamt utan lock i 25      - 30 minuter. Rör om och späd kontinuerligt under koktiden med buljong och blötläggningsvattnet.
4. Blanda i smör, ost och parmesan och servera den härliga krämiga risotton med lite extra riven              parmesanost på toppen.