Ugnsstekt kyckling med ketjap manis




ca 4 port
4 st kycklinglårfiléer
1 dl ketjap manins
1 st vitlöksklyfta
chili grovkrosssad
salt
3 dl matlagningsgrädde

Potatis:
800 gr potatisar, små, fina
1 tsk flingsalt
1 msk olivolja

Pesto:
2 krukor basilika
2 dl parmesan, riven
50 gr pinjenötskärnor
1-2 dl olivolja
svartpeppar
salt

Sallad:
frisésallad
1 st granatäpple, kärnorna
25 gr parmesan
50 gr pinjenötskärnor

Dressing:
1 msk balsamicovinäger
2 msk olivolja
salt
chilie

Tillbehör:
Rönnbärsgelé

Gör så här:
1. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
2. Pressa vitlöken över.
3. Häll på ketjap manis.
4. Krydda med chili och salt.
5. Ugn ca 60 min i 175 grader.
6. Efter 60 minuter häll av ketjap manis i en kastrull och tillsätt grädden.
7. Koka tills såsen tjocknat.
8. Potatisen.
9. Lägg på en plåt, strö över flingsalt och olivolja.
10. Sätt in i ugnen på ca 70 min 175 grader.
11. Pesto:
      Blanda alla ingredienser i en mixer.
12. Börja med hälften av oljan och häll sedan på för önskad konsistens.
13. Sallad:
      Ta ur kärnorna ur granatäpplet.
14. Dela salladen.
15. Rosta pinjenötterna i stekpannan.
16. Dressing:
      Hyvla parmesanbitar, blanda med olivolja och balsamvinäger.
17. Servering:
      Blana ner potatisen i peston. Lägg upp kycklingen. Öl över några matskedar sås. Servera med              salladen och rönnbärsgelén.