Tekakor med havregryn
Etiketter:
Bröd
ca 50 st
1 liter mjölk
5 dl havregryn
Havregryn och mjölk blandas och får stå över natten.
100 gr jäst
100 gr smör eller margarin
1 tsk salt
1 dl socker (eller 3 msk sirap)
20 dl vetemjöl
Detta är kall-jästa tekakor, har man bråttom kan man hälla i det varma smöret i mjölk och havregrynsblandningen så temperaturen når upp mot 37 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda ner jästen i mjölk och havregrynblandningen. och rör sedan ner övriga ingredienser.
Arbeta i maskin till en slät deg.
Jag brukar kavla ut degen till en rektangel och ta ut tekakorna med mått, eftersom jag tycker det går snabbast.
Låt tekakorna jäsa 1 timma på plåten.
Grädda i 250 - 275 grader tills de fått en fin gyllenbrun färg.