Karameliserad vitlökspaj



Pajdeg:
3½ dl mandelmjöl
50 gr smör
2 msk pofibrer
1 msk fiberhusk
1 ägg
½ tsk salt


Fyllning:
2 hela huvuden med vitlöksklyftor, separerade och skalade
150 gr mjuk getost
150 gr hård getost
½ kruka rosmarin
1 dl créme fraiche (eller för magrare variant välj turkisk yoghurt, blir också lite syrligare)
1½ dl vispgrädde
2 ägg
1 tsk balsamvinäger
1 msk honung
1 msk olivolja
2 dl vatten
salt
peppar
ev rostade pinjenötter över om man vill ha lite mer tuggmotstånd.

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen i en bunke. Skär ner smör i bitar och blanda runt med         händerna. Tillsätt ägget och blanda till en smidig deg. Låt vila i kylskåpet en stund.
2. Klä en pajform med degen och förgrädda på 180 grader i ca 10 min.
3. Lägg vitlöksklyftorna i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i några minuter och häll sedan av               vattnet.
4. Stek vitlöksklyftorna i olivoljan en stund i en stekpanna. Häll på balsamvinäger och vatten och låt       sjuda i 10 min.
5. Tillsätt honung och hackad rosmarin och låt karamelliseras till nästan ingen vätska är kvar. Ställ åt    sidan.
6. Vispa ihop grädde, ägg, créme fraiche (eller den turkiska yoghurten), salt och peppar i en skål.
7. Fördela osten i bitar samt vitlöksklyftorna i pajskalet. Häll över äggblandningen och tillaga i ugn på    180 grader i ca 45 minuter.
8. Servera med en god sallad.