2 kycklingfiléer
Marinad till kycklingen:
Olja
Vitlök
Soja
Cayennepeppar
Honung
Lime
Salt och Peppar
romansallad
1 paket bacon
coctail tomater
rödlök
hyvlad parmesan
4 skivor bröd till brödkrutonger
smör
vitlök
Dressing:
2 äggulor
2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
0,5-1 dl creme fraiche
1 msk vitvinsvinäger
en skvätt tabasco
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
(1-2 sardellfiléer, efter smak)
salt
lite citronsaft
Gör såhär:
Marinera kycklingfileerna i några timmar.
Sätt ugnen på 150 gr.
Bryn kycklingfiléerna så de får fin färg, placera dem sedan i ugnen tills temperaturen mäter 72 grader.
Blanda alla ingredienser till dressingen, utan oljan.
Häll i oljan försiktigt så det blir en majonnäsliknande konsistens.
Blanda creme fraiche och riven parmesan.
Smaka av med salt och peppar och lite citronsaft.
Kantskär brödskivorna och skär i små fyrkantiga bitar. Bryn i smör och vitlök.
Lägg upp sallad, kyckling, den knaperstekta baconen, tomater och rödlök på en tallrik.
Ringla över dressingen.
Dressing 1 port 80 gr 414 kcal