Ceasarsallad




2 kycklingfiléer

Marinad till kycklingen:
Olja
Vitlök
Soja
Cayennepeppar
Honung
Lime
Salt och Peppar

romansallad
1 paket bacon
coctail tomater
rödlök
hyvlad parmesan

4 skivor bröd till brödkrutonger
smör
vitlök

Dressing:
2 äggulor
2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
0,5-1 dl  creme fraiche
1 msk vitvinsvinäger
en skvätt tabasco
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
(1-2 sardellfiléer, efter smak)
salt
lite citronsaft


Gör såhär:
Marinera kycklingfileerna i några timmar.

Sätt ugnen på 150 gr.
Bryn kycklingfiléerna så de får fin färg, placera dem sedan i ugnen tills temperaturen mäter 72 grader.


Blanda alla ingredienser till dressingen, utan oljan.
Häll i oljan försiktigt så det blir en majonnäsliknande konsistens.
Blanda creme fraiche och riven parmesan.
Smaka av med salt och peppar och lite citronsaft.

Kantskär brödskivorna och skär i små fyrkantiga bitar. Bryn i smör och vitlök.

Lägg upp sallad, kyckling, den knaperstekta baconen, tomater och rödlök på en tallrik.
Ringla över dressingen.


Dressing 1 port 80 gr 414 kcal