Sherrysås

3 msk smör
2 msk finhackad lök
3 msk grovhackad persilja
1-2 krm citronpeppar
1½ dl torr sherry
4 st fiskbuljongtärningar
5-6 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
6 dl creme fraiche
1 tsk socker
salt
cayenne peppar

Fräs lök, persilja och citronpeppar utan att det får färg.
Till sätt sherry och buljontärningar.
Koka ihop och tillsätt grädde och låt koka i 5 minuter.

Sila sedan såsen, så lök och persilja försvinner, och häll tillbaks den släta såsen i en ren kastrull.
Blanda 1 msk smör + 1 msk vetemjöl och klicka i under vispning och låt såsen få ett nytt uppkok.
Tillsätt creme fraiche under vispning.
Koka under omrörning ca 5 minuter.
Smaka av med salt och socker.

Gott till grillad lax.