Gáteau au Chocolat

150 gr smör
200 gr blockchoklad
1 msk pulverkaffe
3 ägg
2 dl socker
1½ dl hackade valnötter eller hasselnötter
1 msk vanillinsocker
1 dl vetemjöl

Garnering:
1 dl vispgrädde
100 gr mörk blockchoklad
hela valnötter

Till servering:
2 dl vispgrädde eller Creme fraiche
2 tsk vanillinsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en rund form, ca 23 cm i diameter.
Rita av formen på ett smörpapper och  klipp ur.
Smörj papperet oc lägg det i botten på formen.

Smält smöret försiktigt i en kastrull.
Lägg i chokladen och låt den smålta på mycket svag värme.
Rör hela tiden. blanda i pulverkaffet.

Vispa ihop ägg och socker i en bunke.
Rör ner chokladsmeten, nötter, vanillinsocker och mjöl.
Häll smeten i formen och grädda i botten av ugnen i ca 35 min.
Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.

Låt kakan stå några minuter.
Stjälp sedan upp den på smörpapper och låt den kallna helt.
Gärna i kylen.

Värm grädden. Lägg i chokladen oc låt den smälta på svag värme. Rör hela tiden.
Låt krämen svalna lite. Bred den över kakan och garnera med valnötter. Låt stelna i kyl.

Servera med vispad grädde eller Creme Fraiche smatsatt med vanillinsocker.