Kycklingpaj med spenat och ädelost


Pajdeg:
1 ägg
75 gr smör
1 dl gramhamsmjöl
1½ dl vetemjöl
1 tsk salt

Fyllning:
2 majskycklingfiléer
200 gr färsk bladspenat
2 vitlöksklyftor
1½ dl grädde
1 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
1 pkt kvibille ädelost (svart eller röd)
1 msk vetemjöl
2 tomater

Gör så här:
Börja med pajdegen:
Blanda samman alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och tryck sedan ut degen i en smord pajform. Låt vila i kyl i ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i ca 10 minuter i 200 grader. Låt sedan svalna.

Fyllning:
Dela kycklingfiléerna i bitar och stek dem tills de blir genomstekta.
Blanda ner pressad vitlök, den färska bladspenaten i stekpannan och bryn ytterligare någon minut.
Häll över grädde, yoghurt och den finfördela ädelosten och låt puttra någon minut tills osten smält.

Häll fyllningen över det förgräddade pajskalet. Garnera med några coctailtomater och grädda pajen ytterligare ca 30 minuter.

Servera med sallad.