Lufttorkad skinka med chevrémousse

2 pkt lufttorkad skinka á 80 gr
6 gelatinblad
200 gr chevre
5 dl lätt créme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
1 tsk rosmarin
2 msk mjölk
3 msk pinjenötter
rucolasallad
färsk babyspenat

Gör så här:
Lägg två skivor skinka i en muffinsform eller liten kaffekopp.
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
Finfördela osten, men créme fraiche, vitlök, salt och rosmarin.
Lyft upp gelatinet och smält det på svag värme i mjölken i en kastrull.
Blanda ner gelatinet i ostblandningen.
Häll blandningen i formarna och vik över skinkan.
Ställ kallt att stelna minst i 2 timmar.

Rosta pinjenötterna i en torr, varm stekpanna.
Fördela sallad och spenat  på assietter.
Ta skinkpaketen ur formarna och lägg dem på salladsbädden.
Garnera med halverade körsbärstomater och strö över pinjenötterna.

Servera med grissini eller baugette.

Populära inlägg