Skagentårta med löjrom

8 st landgångsbröd

Fyllning:
1 kg räkor med skal
3 st hårdkokta ägg
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2 tsk riven pepparrot
1 dl hackad dill
rivet skal av 1 citron
salt
peppar

Garneringskräm:
2 dl créme fraiche
0,5 dl majonnäs

Garnering:
500 gr räkor med skal
100 gr löjrom
ägg hårdkokta
citron
dill

Gör så här:
Kantskär brödet och lägg ut dem tre och tre.
Gör tre rundlar med en form eller tallrik, ca 22 cm i diameter.

Skala och hacka räkorna aoch äggen.
Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt och peppar.
Fördela hälften av fyllningen på första lagret bröd.
Lägg ett nytt lager bröd och därefter resten av fyllningen.
Täck med ytterligare ett lager bröd.

Blanda créme fraiche och majonnäs och bred runt kanterna och på toppen.
Plasta in och låt tårta vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.

Vid servering: Täck kanterna med hackad dill.
Garnera med räkor, löjrom, äggklyftor, citron och dill.